Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Manijaci na Marjanu
(Rejting 5.00 od 5)
Trekking
Autor: Anamaria Marović, foto:Drago Sajc Budija   
Ponedjeljak, 15 Veljača 2016 14:53

Ovu subotu 180 natjecatelja imalo je priliku protrčati marjanskim stazama na 1. Marjan trailu sponsored by Easy Going Store, prvoj trail utrci koji je startala sa splitske Rive.

Iako prognoze nisu bile naklonjene, trkači koji su se odlučili natjecat, nakraju su bili nagrađeni savršenim sunčanim danom.

Natjecatelji su redom bili i ugodno iznenađeni stazama, jer iako ih velik broj živi u Splitu i redovito trenira po Marjanu, ovom prilikom imali su mogućnost upoznati neke nove staze jer se utrka nije odvijala uobičajenim marjanskim šetnicama i trim stazama.  

Utrka  koja je privukla veliku pozornost prolaznika, krenula je s Rive točno u 10 sati uz pjesmu Dina Dvornika, Jače manijače, kako se zvala duža kategorija, ona od 20 kilometara.

 

Da bi skupili 20 km, sudionici duže utrke, imali su zadatak popeti se na Telegrin, spustiti se na "sedlo", krenuti bijelim putem prema istoku do crkvice Sv. Nikole, preko Bambine glavice doći do Kašuna, protrčati grebenom, spustiti se do Bena i zatim opet preko vrha, spustiti se do grada. Najbrži „manijak“ bio je Marin Koceić, koji je ujedno i pobjednik STrka trail lige koja se održavala proteklih sedam tjedana u Splitu i okolici.

Koceiću je za proći cijelu stazu trebalo 1:32:26. Tri minute iza njega, točnije za 1:35:41, u cilj je ušao Marinko Duka, zatim Ante Živković, kao trećeplasirani u vremenu 1:37:28.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Tamara Markotić, kojoj je trebalo 2:15:34, druga je u cilj ušla Made Žeravica s vremenom 2:22:45, a treća Nela Madeško s 2:31:33.

Sudionici kraće utrke, naziva Gibajmo se, imali su nešto lakši zadatak, trebali su proći 10 kilometara. U toj kategoriji, do cilja se prvi dogibao Srđan Oršulić, za 51:38, drugi Ante Bubić, 52:05, dok je treći Zdravko Jadrijev, 56:08.

 

Katarina Kokan, nakon pobjeda na svim utrkama lige, svoju dominaciju potvrdila je i ovom utrkom, došavši do cilja za 59:43, i potvrdila prvo mjesto u STrka trail ligi sponzored by Easy Going Store. Za njom je u cilj utrčala Petra Koceić za 1:01:56, treća Tina Vrdoljak za 1:08:55.

I ovu, kao i sve utrke TTK Strka, podržao je HGSS, stanica Split, a sve pobjednike lige i Marjan trail nagradio je Easy Going Store.   

Marjan trai liga je ujedno i prva utrka Proljetnog treking kupa koji će se održavati u Dalmaciji narednih mjeseci

13.02. 1.Marjan trail - TTK Strka-Split
12.03. 2.ProminaTrek Drnis - PD Promina-Drniš
02.04. 6.Jesenice Treking - Udruga Jesenice-Jesenice
23.04. 4.Imbertrek - PD Imber-Omiš 
14.05. 10.Mosor Grebbening - PEU Gata-Gata 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.