Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Mračna strana HORST-a
(Rejting 0 od 5)
Trekking
Autor: Tea Đurek   
Ponedjeljak, 07 Travanj 2008 01:00
Sljeme u noći s subote na nedjelju nije spavalo... Divlje svinje, srne, trekeri... sve se njih moglo sresti kako negdje u mraku odrađuju najnoviju umotvorinu iz radionice dr. Sablje - HORST.
I teško je reći koji je to poriv koji čovjeka umjesto u grad na špicu radije odvuče na hladno, mračno Sljeme, u doba kada svaki zvuk priziva neke sablazne misli, a svaka sjenka tjera strah u kosti. Baaaaa!!!

E pa upravo se 36 takvih noćobdija našlo na startu sinoćnjeg HORST-a, specijalnog izdanja trekinga sa humanitarnim karakterom, čiji kompletan prihod od startnina ide za pomoć jednom teško bolesnom dječaku.

Po organizaciji ova se utrka može svrstati rame uz rame sa svim vaznijim trkama Treking lige. Tu naravno mislim na kontrole koje su bile na svom mjestu, (pre)detaljnim uputama, diplomama i svemu ostalom što jednu utrku čini brižno organiziranom.

Sami organizacioni štab je pak bio toliko dobro opremljen ićem, pićem, muzikom, ping-pong stolom da se u paralelki sa utrkom odigravao i stolno-teniski turnir čiji će pobjednik nažalost ostati zauvijek neizvjestan i zapisan u slomljenoj jedinoj loptici. Koliko je tulum u Hunjki koja je ujedno bila start i cilj te kontrola na pola bio dobar, najbolje govori podatak o broju poodustalih trekera koji su na pola samo ušli i odlučili tu i ostati. Puno njih.

A kako sam i ja sam bila cijelo vrijeme unutra ne znam baš najbolje šta se tamo vani u mraku dešavalo. Uglavnom, ljudi su dolazili, prolazili, odlazili i ponovo se vraćali. Najbrže nam se (nakon 4 sata) vratio D. J. Juraj, a odmah za njim i biciklist Hrvoj (bez e). Lijepo je na čelu poretka vidjeti malo i neka nova lica :-). Svaka čast dečki!

HORST je osim po mraku bio specifičan i po startu koji je bio na svaku minutu, što je dodatno razdvojilo ekipu. Sva sreća, za gorsku službu nije bilo posla (i bolje), svi su se nekako pronašli i u roku od 8 sati imali smo sve trekere na broju.... pa i onog posljednjeg sa (nekad) lijepim pločicama na trbuhu ;-).

Uglavnom, dobro smo se proveli i mi unutra i oni vani, sa cca 3000 skupljenih kuna barem simbolično pomogli dječaku i s nestrpljenjem iščekujemo sljedeći Sabljin uradak...

Prvi je Juraj Štrumberger (4:13), drugi Hrvoj Borošak (4:18), treći Pećo (4:31)...

HORST rezultati ovdje:: HORST.xls  
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.