Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Mrak liga ovo, mrak liga ono!
(Rejting 0 od 5)
Trekking
Autor: Kristijan Šivak   
Ponedjeljak, 28 Siječanj 2008 10:44
Dosta o glupoj mrak ligi – pričajmo sad malo o meni! A to neće biti brzo gotovo i nećete uživati... Kako je meni?
Kako napisati išta nakon Markice i Mukkija, tih sportskih i novinarskih zvijezda svetog portala, kad će svaki članak nakon njihovih umotvorina i bravura izgledati kao bijedni uradak pisanju nemuštog wannabe izvjestitelja?

A gladni i izbirljivi čitatelji ne traže obične tekstove – oni traže duhovitost, pismenost, rječitost i ine kvalitete! Hm, kad malo bolje razmislim, koji čitatelji? Oni koji dolaze ionako sve znaju, a oni koji ne dolaze već bi bili privučeni magnetizmom mrak kombinacije, a kako nisu, znači da ih i ne zanima. A zanima vas? Došli biste u mračnu sljemensku stravu? Digli biste guzu iz toplog kreveca u pet sati izjutra i preskočili vrući čaj ili mlijeko? Pa što vas sprečava? Bojite se mraka? Ma nema frkice, ima nas dosta, raspoređenih po svim kategorijama brzine tako da vas uvijek ima tko držati za ručicu. Nemate prijevoz ujutro? Proširite glas! Mračnih kombinatoraca ima na sve strane, a i šire! NEMA IZGOVORA!!! Ili ovo fakat pišem za nekolicinu najluđih, za tu pravu sljemensku aristokraciju?!? Koliko dubioza, dilema, šećerlema, sumnji, lutanja?

Kolo šesto – Bliznec – Pilana – Vrh! I čak sedam žena kao rekord Sabljinih opskurnih sljemenskih hepeninga – Iva, Ana, Božena, Tea, Lucija, Žana, Gordana – sedam hrabrih i ludih jahačica kroz sljemensku noć + klasična muška postava potpomognuta Vrdoljakom Dedom koji se došao prošetati s prijateljima i iskusiti noć na omiljenoj mu planini, po mogućnosti sa što manje mišova pišova.

Od Pilane mnoštvo je, da ne kažem sijaset staza, no većina je odlučila jezditi Gipsom koji je doživio veličanstveni prizor preko nekoliko lampi poredanih jedna iza druge – slika koja podsjeća na Ultra Trail Mont Blanc – izvrsno je netko, čini mi se Mukki, primijetio kako bi Gips, da nije bilo Sabljinih liga i Sljemenskog trekinga, ostao sasvim na marginama sljemenskih hodočašća, a ovako možemo uzviknuti: “GIPS REDIVIVUS!”

Poredak očekivan, no Markica je Kravoje, iako nedodirljiv, jednim jutarnjim kiksom u vidu zanemarivanja signala što mu ih je odašiljala budilica u njegovom naručju, okršaj za pobjednika lige učinio prilično dramatičnim – ukoliko Vođa nastavi svoj niz drugih mjesta, to jest ako se u posljednjoj kombinaciji nitko ne ugura između njega i Kravoja, postat će Keke Rosberg (marš na google, neznalice!!!) Mrak lige i kombinacije – ne najbolji, ali najkonstantniji – drugim riječima – pobjednik!

Drugi koji se pojavio u svim kolima je i drljator ovih isforsiranih brljotina kojeg rokovima pritišću gazda lige i vlasnica portala – oni koji traže sve, a ne daju ništa, dočim ja upravo obrnuto – ne tražim ništa, a dajem sve – moju kožu, moju kost, kao uostalom i u svakom kolu, čemu treba pridodati i dušu koju svaki put uspješno ispustim.

Treći, kojeg od svih zagrebačkih liga možete vidjeti samo na ovoj najopskurnijoj, Mukki je Blaylock – drugi najbolji Hrvat među trekerima i pravi gospodin čak i usred šume mračne. Njega najbolje opisuju Žalčevi stihovi: “Gentleman will walk but never run!” A Mukki se trka, ali nikad ne ispusti glasa. Tog markuševečkog gentlemana nikad nećete čuti da zastenje, ne daj Bože zajauče! Ma dok se od krikova njegovih ljutih protivnika ori šuma, Mukkija nećete čuti niti kako diše.

Svoje trke ne propušta ni najveći organizator underground utrka u Hrvata – Sablja a.k.a. p.o.s., a peta konstanta je Neven – čovjek kojeg zadnjih gro godina ne vidjeh ni na jednoj utrci – no ovu ligu ne propušta, kao ni njegov vjerni pratitelj, često i predvodnik – Qannik i što je najbolje – iz utrke u utrku sve je bolji pa predstavlja glavnu prepreku pojavljivanju svog kolege i prijatelja Lacija koji se boji da bi ga Neven razbio k’o beba zvečku!

Sedmo kolo je u petak, kao i do sada, u 18 sati i 18 minuta – Bliznec – Pilana - Mala Hunjka, a liga i treća mrak kombinacija završava subotnjim jutarnjim kolom u uobičajenih 6 sati i 18 minuta – Bliznec - Gelender. We dare you! We double dare you! USUDI SE!

Rezultati Mrak kombinacije 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.