Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Održan 1. Podunavlje trail
(Rejting 0 od 5)
Trekking
Autor: SRK Žuti šešir   
Utorak, 20 Listopad 2015 18:22

Ovoga listopada održan je prvi  Podunavlje trail/cross u organizaciji SRK „Žuti šešir“ iz Osijeka. Start i cilj je bio u vinariji Adamovich/Cesch u Erdutu. 

Početak utrke išao je kroz prekrasnu brajdu-tunel vinove loze u dvoru Erdutskih vinograda. Ponajviše učesnika  bili su trail trkači, ali bilo je i dvadesetak klasičnih hodača tzv. trekera sa različitim motivima i pobudama od uživanja u Podunavlju do žustrijih kardio hodača sa tempom od 6 km po satu i pulsom u zoni 1 ili 2, tu negdje od 120 do 150 otkucaja i sa određenim muskul fibrom drugi dan.
Također smo, kao i na svim našim utrkama ili društvenim događanjima, dali prostor i sve logističke mogućnosti osobama sa posebnim potrebama i poteškoćama i njihovim pratiteljima. Zelenu stazu od cca 15 km u limitu je završila majka sa djetetom kojie boluje od cerebralne paralize-tetra pareze. Dijete je bilo u sportskim kolicima, a pri guranju po ovome "off road" terenu su joj pomogli mnogi učesnici.

Staza je bila podijeljena u  dvije dužine. Zelena od 15 km i Plava od 35 km. Put je vodio kroz šumu, vinograde, uz Dunav ali je obišao i sve znamenitosti ovoga kraja, Erdutsku kuriju, Svetište Gospe od utočišta u Aljmašu,  Srednjovjekovni grad Erdut, Manastir uspenja presvete Bogorodice u Dalj planini, ušće Drave u Dunav itd . Volonteri, najvažnija spona ovakvih događanja,  bili su uključeni u sve organizacijske aspekte jer kao domaćini najbolje poznaju zakutke Erduta, Aljmaša i Dalja.
Koliko su natjecatelji bili zadovoljni njima  može se iščitati iz  dojma  jednog od sudionika Z. Vukmanova iz Subotice koji veli: Na kontrolnim točkama dežuraju vatrogasci što akciji daje poseban doživljaj.
Ponajbolje u ženskoj konkurenciji na Plavoj i Zelenoj stazi bile su Danijela Černić i Iva Grubišić a ponajbolji u muškoj Bonny Tokić i Krešimir Žagar.

Unazad neko vrijeme sve više populacije voli sportsku rekreaciju i sve su više zainteresirani za boravak u prirodi i za različite oblike aktivnosti na otvorenom, a trail, treking i cross je u tom smislu idealan jer je izvrstan spoj sporta, rekreacije i druženja, te ne zahtijeva posebna ulaganja niti previše mozganja.  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.