Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Pašman škraping otvorio sezonu...
(Rejting 0 od 5)
Trekking
Autor: Tea Đurek   
Ponedjeljak, 10 Ožujak 2008 20:03
Koji je recept za originalni škraping report? Jednom za promjenu objesiti tenisice o klin, načuliti uši, otvoriti oči i promotriti cijelu priču „izvana“... Dobar dan i dobro došli u Globalno sijelo...  
Baš si nešto razmišljam što staviti u ovaj škraping report, a što 160 trekera, koji su se unatoč „vlak u snijegu“ prognozama pojavili na startu prve treking utrke, još ne zna...O tome da im je na kraju zasjalo sunce, da je utrka bila duga  42, odnosno 25 km? Da je po putu bilo škrapa? To njihov muskulfiber i žuljevi itekako dobro znaju.

Ono što sigurno ne znaju je da će u dalekom Kongu zahvaljujući humanitarnom karakteru utrke od dijela skupljenih startnina mali Kongoanci dobiti školu. Zar to nije super?! Također bi velika većina pala na kviz pitanju koliko je svećenika sudjelovalo u utrci. Čak 2! A koju je životinjicu jedan mještanin pripitomio za kućnog ljubimca pa mu sad hoda uz nogu? Gledaj dolje.. 


A je li se itko na startu light utrke zapitao šta je ona gomila kravata predstavljala? Na točke i pruge, ovakve i onakve, pristigle iz svih krajeva svijeta, te su kravate pospajane u dugi lanac spojile Pašman sa kopnom u sklopu inicijative za gradnju mosta. Od mosta nažalost ništa što znači da ćemo i na sljedeća škraping izdanja hvatati zadnje i prve trajekte. No kako je ljubezni domaćin po pitanju dopreme i otpreme trekera stvarno uključio gotovo cijeli otok, tu ne vidim neki veći problem.Kad smo već kod organizatora, tu ne vrijedi ona „treća sreća“. Baš kao i prva dva puta dali su sve od sebe. Uključili bezbroj mještana, privukli preko 300 trekera što se zbog loše prognoze ipak spustilo na i dalje impozantnu brojku 160. Složili 2 zanimljive trase i obje proveli kroz najzanimljivije kulturno-povijesne znamenosti otoka, prekaljenim ultrašima pripremili još više škrapa, lighterima složili nešto lakšu stazu no dodatno ju začinili glagoljaškim zadatkom te gađanjem lukom i strijelom. Ponovo oduševili sa originalnim suvenirima i složili super tulum. Svakom natjecatelju izradili fotografiju-razglednicu, svakoj ženi poklonili crvenu ružu. Sve nas lijepo ugostili i opet napekli kroštula i fritula. Baš su si dali truda. Baš jesu.

Dojmovi trekera nakon utrke? Bez obzira na silne poderotine, žuljeve, umor te zaglavljivanje (kraćenje Zaglava op.a.) svi su bili zadovoljni. Čime? Ponajviše organizacijom i angažmanom lokalnih ljudi, „živim“ ljudima na kontrolama, bodrenju mještana „super si, super si“, te poklončićima...Na pitanje šta bi moglo biti još bolje, načuh nešto o boljoj karti i točnije označenim ako već ne tekstualno opisanim kontrolnim točkama te više vode. Žene su zamolile ženske, strukirane majice, a muški trekeri kažu da ni oni nisu tako ogromni već tanašni i vižljasti.

A tko je pobijedio? Ultraši su i ove godine odlučili organizatorima zakomplicirati život zajedničkim utrčavanjem u cilj. Kod muških, slovenska trojka Bojan, Brane i Robert, kod cura hrvatska dvojka Darija i Ana...ubrzo za njima i Jagoda. Što se tiče prijelaznog pehara, težačke žene – bodulice – ovaj je puta iznimno uručen ženama.


Ultra pobjednice i ultra Neven


Pobjednička trojka

Lajteri, najbrži je bio Jerko, a najbrža himalajka Pavla („bilo je teško, ali sam se borila“).

Za kraj, priupitah ženske pobjednice što su imale u ruksaku. Čips i sendvič...Čips i sendvič??? Probajte staviti u ruksak. Tko zna?      

Za vas odabrao Đelo Hađiselimović ...napisala teJa

Posebne zahvale:

Zahvaljujem Broju 1 i njegovoj nepresušnoj energiji, stalno otvorenoj agenciji i svim curama u njoj, svim fotografima i šoferima, djeci u vrtiću i njihovim tetama, mažoretkinjama i drugim plesačicama, ljubeznim mještanima po putu i svim ostalima uključenima u organizaciju. Baš ste bili slatki.

Rezultate Škrapinga pogledajte ovdje.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.