Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Sa škrape na škrapu
(Rejting 0 od 5)
Trekking
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 13 Siječanj 2015 19:42

Nakon vrlo popularnog trekkinga, u svijet hrvatskih adrenalinskih sportova ušao je škraping – trčanje i brzo hodanje po britkim i strmoglavim obalnim stijenama.

Ime dolazi od dalmatinske rječi škrapa – oštro kamenje. Prvi Škraping održan je 2006. godine na otoku Pašmanu, a idejni začetnik je gospodin Josip Tomić, atletski stručnjak, voditelj kluba AK Soline iz Biograda na Moru. Nakon uspješne 2006. otok Pašman je bio domaćin utrke 2007. (Škraping 007), 2008. (Škraping evolution), 2010. (Škraping Pašman Revival), 2011. (Škraping Pašman Roots) i 2012. (Škraping Pašman 2012.) 

Škraping je vrlo zahtjevna disciplina, naporna je i traži veliki oprez, treba se uvlačiti u gudure, provlačiti kroz makiju, zaobilaziti ponore, svladavati britko stijenje, naći lokalne puteljke i sve to kroz najteže rute koje će im izabrati i označiti organizatori utrke. Utrka se dijeli da dvije kategorije Ultra-težu dužine 42 km i Light-lakšu dužine 21 km, te je konačni poredak odvojen za žene i muškarce. 

Ova jedinstvena treking utrka po oštrom otočkom kamenju koja privlači natjecatelje iz cijelog svijeta ove godine će se, pod nazivom Škraping Tkon – otok Pašman 2015., održati 07. ožujka.   

Osim dobre utrke pojam Škraping garantira vam i dobru zabavu, stoga ne čekajte, rezervirajte svoje mjesto OVDJE   

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.