Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
SljeMan:: Tko je smislio ovu glupu igru?!?
(Rejting 0 od 5)
Trekking
Autor: Tea Đurek   
Ponedjeljak, 14 Srpanj 2008 00:52
Smiješno sad zvuči prošlogodišnji uvod "Na neke se utrke u životu čovjek odvaži samo jednom... da zadovolji svoju znatiželju... da isproba koliko može... i nakon toga mu više nikada ne padnu na pamet..." jer nekima ipak padnu.
24 sata S'LjeMane trebala je nakon prošlogodišnjeg izdanja na duže vrijeme biti pohranjena u čarobnu lampicu... sve dok ju za 50 godina tada već ostarjeli Sablja slučajno ne pronađe i odluči organizirati opet. Ove se godine zapravo nema šta njega kriviti. Bilo je ovo "Jer ste vi to tražili". Ne tek par njih. 50 NJIH!

Ta je brojka 24 sata S'LjeMane iz obične underground utrkice promaknula u nešto znatno veće. Kako je netko danas rekao: "Sablja, to više nije utrka...to je EVENT!". Event koji je zbog loše prognoze u ostatku svijeta (pih ;-)) ili nedostatka zanimljivijih događanja (zar ima takvih?) dovukao na 24 satno tabananje Sljemenom i pustolovnu instituciju Darija&Elvir, te "goste" iz inozemstva Bojana i Silvu, te tako sektu obožavanja Sabljinih mazohističkih trkica proširio za još par sljedbenika.


Prijelazni pehar u rukama nove vlasnice - Darija Bostjančić.

Event je i po tome što je okupio rijetko okupljeni Team Croatia (osim Ane koja ima ispričnicu), a bila je najavljena i kompletna monblanovska četvorka al' je Pakleni zaj...

Ove je godine glavna trasa tabananja malo više štedila Gips, a masovka se preselila na Leustek. Iako navodno vremenski duži, ipak je srušio oba prošlogodišnja rekorda, pa tako ženski nije više sad već smiješnih 8 nego 10 (Darija), dok je muška letvica pomaknuta za +1 i trenutno iznosi 11. Ta se brojka piše uz ime dosadašnjeg rekordera geMparda kojemu je dodatan motiv za 1. mjesto bio zaborav prijelaznog pehara, te Silvo koji je u svom itinereru zabilježio i Kraljev vrh, te Bistru.


Stara vlasnica pehara u novom izdanju...

Za spomenuti je da su svi lanjski Sljemani oborili svoje osobne rekorde, te pohvaliti novopečene sSjemanke Ajris i Danku koje su sa svojih 9 uspona, ono.. fakat!

U okrilju tih 24 sata osim spomenutih rekorda, pala su još i 4 velika. Nabrojat ću ih kronološkim redom kako su postavljani, a svekoliko pučanstvo lijepo molim da ih barem neko vrijeme ne pokušava oboriti da se stignemo nadiviti svojim imenima na listi suludih sljemenskih rekorda... ako ne zbog postignutog vremena a ono barem zbog ideje.


Postavljači suludih rekorda...

Dakle:

1. Parking - Leustek-15-ica-Gelender u ŠTIKLAMA 1h 12 min - Tea Đurek. Ovo je inače moj prvi i posljednji susret sa štiklama, a rekord je postavljen u bijelom Luigi Ferrari modelu, vrijednom 30 kn.
2. Parking-Leustek-Gelender sa BICIKLOM NA RAMENU 1h 16 min - Ivan Kapović. Sreo ga profesor putem i pitao "Zar to ne bi trebalo obrnuto?"
3. Parking-Leustek-Gelender BOS - Ivica Kovačević. da mu vidite hobit stopala, pitali bi se čemu uopće tenisice. Inače viđen je jutros još jedan bosonogi na Sljemenu, no nije se prijavio za postavljanje rekorda, te će tako Kovino ime ostati zapisano.
4. Parking-Leustek-Gelender ZAVEZANIH NOGU 2h 20 min - Božena Buršić zavezana za Lidiju Fištrek. Neki je deda njihovu atraktivnu izvedbu zabilježio i dokumentarcem.

Zamišljam si sliku nedjeljnojutranjih planinara pored kojih je u roku pola sata protrčao prvo luđak sa biciklom na ramenu, slijedio ga bosonogi, a zatim prošepesale dvije zavezane i zaključujem kako sam dobro prošla naišavši u štikla pohodu na samo jednog.


Žanina kuhinja.

Kao i svaki pravi event, tako ni ovaj nije mogao proći bez vrhunskog cateringa orgnajzd baj Žana na čijem su se meniju osim legendarne juhe, našli još ljekoviti bosiljak-špageti, te totalno perverzne palačinke.

I za kraj, pohvale i zahvale organizatoru Sablji bez čijeg kreativnog mozga svega ovog ne bi bilo, svim sudionicima koji su makar i jednim usponom brojku dogurali do jubilarnih 50 i... za kraj jedna crtica za one koji nisu bili s nama:

Netko: Kaj si radila za vikend?
Ja: Hodala 24 sata gore-dolje
Netko (začuđeno): Zašto?!??????????
Ja: Pa da vidim koliko puta mogu...

vas ne zanima ?  

report by teJa

Rezultaten:

DAME:
1. Darija Bostjančić 10x
2. Danijela Bucić 9x
Iris Bostjančić 9x
4. Tadeja Krušec 6x
5. Veronika Jurišić 4x
Bernarda Rožman 4x
7. Tea Đurek 3x (1x štikla)
8. Gordana Odrljin 2x (gips ruka)
Lucija Ivas 2x
10. Silvana Marković 1x
Nada Bilobrk 1x
Žana Rajić 1x

& BOYS:

1. Silvo Rožman 11x (1x Kraljev vrh)
Kristijan Šivak 11x
3. Ivan Mučnjak 10x
Daniel Kocen 10x
Elvir Sulić 10x
6. Hrvoj Borošak 8x
Branko Dobranić 8x
Ivan Ferenčak 8x
Vanja Suhina 8x
Ivica Kovačić 8x (1x bos)
11. Igor Dorotić 7x
Dejan Petrović 7x
13. Bojan Jevševar 6x (1x Kraljev vrh)
Ivan Pećina 6x
15. Igor Verbnjak 5x
Aljoša Parotat 5x
Denis Brkić 5x
Saša Horvat 5x
19. Tomislav Kiš 4x (1x Kraljev vrh)
Darko Mršnik 4x
Slavko Sopina 4x
22. Marko Rajković 3x (1x Kraljev vrh)
Juraj Štumberger 3x (1x mtb)
24. Damir Ćurić 2x (1x Kraljev vrh)
Boris Marić 2x
Davorin Šindler 2x
Tomo Marković 2x
Robert Petrovečki 2x
Ranko Goronja 2x (1X mtb)
Nedeljko Vareškić 2x (1x mtb)
Dujo Malbaša 2x
Ivan Kapović 2x (1x mtb i 1x mtb leđa)
33. Damir Hutinec 1x (1x Kraljev vrh)
Bodo Schwebcke 1x
Robert Orehoci 1x
Božidar Mikulan 1x
Mate Krolo 1x
Vedran Sabljić 1x    

 

Etvas statistiše podatken:


  • 24 sata trajala utrka
  • 50 S'Ljemana sudionika (definicija sudionika - svatko tko je odradio barem jedan gore-dolje)
  • Cca 226 uspona (točne brojke i statistike na sljemegelender.blog.hr)
  • Preko 2300 pređenih kilometara
  • 158 km popetih u visinu (visinske razlike)
  • 52 godine najstariji, 28 godina najmlađi Sljeman


Fotken:

TEINE

by SLAVKO SOPINA


 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.