Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Smiljana Janžek i Marko Ljeljak najbrži na Minitrekingu Ivančica
(Rejting 0 od 5)
Trekking
Autor: Adventure Sport Team   
Petak, 25 Ožujak 2016 21:11

Varaždinski klub SRD 315 Sjeverozapad, iz dana u dan okuplja sve više zaljubljenika u trčanje i rekreaciju. Osim sudjelovanja na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu, članovi kluba okupljeni su na zajedničkim treninzima i organiziraju utrke u okolici Varaždina. 

U želji da povežu što više ljudi, bez obzira na uzrast i spol, i okupe ih u trčanju u prirodi članovi SRD 315 Sjeverozapad organiziraju minitrekinge. To su kraće utrke orijentacije u prirodi na kojima se svi uvijek dobro druže i ujedno bruse svoju orijentacijsku i trkačku formu.

 

 


Prvi ovogodišnji minitreking održan je prošlu subotu, a organizirao ga je ovogodišnji UTMB-ovac Marijan Lonjak. Poznat kao veliki poznavatelj naše Ivančice, Marijan je ispunio sva očekivanja trekera. Divljina i najljepši predjeli Ivančice prošle su se sunčane subote našli na meniju minitrekinga koji je startao na parkiralištu kod Žganog vina. Prva kontrolna točka bila je na vrhu Tkalec kod lovačke kuće. Neki su odabrali uvjetno najkraći put do kontrole, što je značilo i četveronoško kretanje uzbrdo. Slijedeća kontrolna točka bila je smještena na bajkovitom proplanku. Oni koji su odabrali do nje doći neoznačenim putovima, umjesto pojednostaviti cestom, mogli su uživati u predivnoj netaknutoj prirodi i mjestima na koja rijetko tko zalazi. Isto je bilo i sa trećom kontolonom točkom, oko koje je već bilo potrebno ugaziti i u snijeg. Da bi stigli do četvrte kontrolne točke trkači su morali prijeći s druge strane ceste koja vodi na vrh Ivančice, prema Zagorju. Nagli spust, trčanje po neoznačenim stazama i kontrolna točka koja se nalazila na vrhu grebena. Iako se startalo kronometarski (s razmacima od po 1 minutu između svakog natjecatelja), na ovom dijelu trke se na grebenu, u potrazi za kontrolnom točkom, sakupio poveći broj sudionika minitrekinga. I do ovog dijela, kako je većina trekera došla zapravo radi dobrog druženja u prirodi, trčalo se dosta u grupama. Slijedeće kontrolne točke bile su smještene više prema Ivancu. Do njih više nije bilo snijega, već je trkače dočekalo pravo proljeće – šafrani, jaglaci, visibabe, miris medvjeđeg luka..potočići puni vode, zelenilo…Bila je to jedinstvena prilika za upoznati dijelove Ivančice na koje rijetko tko zalazi, a koji su posebni u svojoj ljepoti, svaki na svoj način.

 

 

 

Najbrži na Minitrekingu Ivančica bio je Marko Leljak sa vremenom 1:52:03. Nakon njega, na cilj kod Žganog vina stigao je Miroslav Hainz sa vremenom 2:01:07 a treći je bio Mario Surjak sa vremenom 2:28:35. Najbrža od žena bila je Smiljana Janžek sa vremenom 3:11:35. Maja Grguric je sa vremenom 3:22:37 osvojila drugo mjesto a Vanja Ilisic bila je treća sa vremenom 3:28:20.


 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.