Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Sve čari Škrapinga light
(Rejting 0 od 5)
Trekking
Autor: stevo nagy   
Ponedjeljak, 10 Ožujak 2008 01:04
Na spustu prema KT3 iz daleka čuje se – samo malo, samo malo, hvala! Stajem, okrećem se, gledam, kad ono naši Lolek i Bolek trče niz brdo! Idu dečki, nema šta. Kažem ja Tajči – srest ćemo ih na škrapama! (inače, gatam i iz graha). Ništa, valja se maknuti i propustiti jureći dvojac.
Subota ujutro, gledam kroz prozor i ne vjerujem – vani sunce sija! Otvaram prozor, temperatura ugodna, oko 15 stupnjeva! Razmišljam, da li da idem u kratkom ili da uzmem dugi komplet! Ma uzet ću dugi, lako ga skinem! Da čovjek ne povjeruje, jučer relativno loše vrijeme, a danas sunce sija!! Nagrada za sve nas koji smo ipak krenuli i stigli na trku! Na startu svijeta svakakvoga, žene, djeca, starci, pop, televizija, Šveđanka, red bul djevojčice! Dobivamo kartu staze i čekamo start trke. (ovdje ćemo čitatelje upoznati sa glavnim akterima ove trke: Šveđanka koja se zove Sara, lokalni svećenik (jako pozitivna osoba) – dalje u tekstu pop, dva hrabra trekera koja se konstantno gube – Lolek i Bolek. Bit će još likova, ali ovi su glavni!)


Na startu lagana nervoza, čeka se pucanj iz pištolja pa da krenemo više! Mali govor organizatora, pucanj iz pištolja i trka starta! E, ne starta!! Snimatelju HTVa iscurila baterija pa moramo ponoviti start! Kakavo neodgovorno ponašanje; neki nezadovoljnik iz mase poviče - dajte nam RTL! Nakon starta, kako to i obično biva neki odmah potrčaše, većina lagano hoda, mi smo naravno zadnji, ali Sara je tu i nje se držimo. Do prve kontrolne točke idemo uz obalu u koloni po jedan i dobor napredujemo – još uvijek smo zadnji, ali držimo se grupe. Prolazimo prvu točku, koristimo gužvu zbog cvikanja kontrolne kartice i prestižemo par ljudi. Počinju prva skidanja - sunce upeklo! Skidamo se mi, ali skida se i Sara! Napredujemo prema točki dva kada prvi put susrećemo Loleka i Boleka! Idu dečki u suprotnom smjeru!! Šta je sada, kuda momci? Ma, promašili prvu kontrolnu točku pa se vraćamo natrag! Pa gdje ćeš prvu kontrolnu promašiti, stoji na molu uz obalu, sve puno naroda - stoji se u redu i cvika kartice! Vidim odmah - amateri, djeca, ove peremo sto posto! Nakon kontrolne točke 2 naša mala grupa djeli se u dvije – Renato, Zorica i Goran malo zaostaju. Penjemo se uz brdo do KT3, vruće je, sunce upeklo, počinju prva kukanja – šta mi je ovo trebalo, ne mogu ja, ... Ma ovo je super, kada dođemo na škrape, tek onda počinje veselje! Stiže i prvi SMS podrške.

Uspješno se uspinjemo na vrh, a nakon toga i silazak. Zovemo Renata da vidimo koliko kasni druga grupa. Blizu su, ali čekat ćemo ih na KT3. Na spustu prema KT3 iz daleka čuje se – samo malo, samo malo, hvala! Stajem, okrećem se, gledam, kad ono naši Lolek i Bolek trče niz brdo! Idu dečki, nema šta. Kažem ja Tajči – srest ćemo ih na škrapama! (inače, gatam i iz graha). Ništa, valja se maknuti i propustiti jureći dvojac. Izlazimo iz “šume“ na makadam i krećemo kuda i svi turci - ljevo! Srećom dolazi nekakvo vozilo, a vozač viče – KT 3 je u suprotnom smjeru! Zovem odmah Renata da mu kažem da ide desno na makadamu! Na KT 3 malo odmaramo i čekamo Renata, slikamo, zovemo Gorana koji je na ultri! Kaže da nas je već prošao i dodaje – it maj dast! E, tu sam znao da nas nije prošao – cjeli pašman pun kamena, a on meni o prašini!! Kakva prašina, priznaj lijepo da si iza nas, nije to sramota! Od KT3 bi trebali nastaviti preko škrapa. Dok mi stojimo i čekamo naše, narod dolazi na točku, cvika se i kreće prema škrapama. Dolazi i pop sa svojom ekipom. Cvikaju se i kreću i oni prema škrapama. Par minuta poslje, sva ta ekipa koja je krenula prema škrapama vraća se natrag na makadam! Tu se odmah sjetih trke na Rabu i pouke – nikada ne prati lokalne, oni sve znaju i uvijek krivo odu!!!! Odluka pada, mi nećemo preko škrapa, idemo makadamom. Dosta je čekanja, Renata još nema, mi krećemo. Na putu srećemo Renata, ali i Saru koji tek sada dolaze na KT3! Iza njih još jedna grupa od 4 člana (oni su nas stalno pretjecali, ali su na kraju došli iza nas!!!)


Hodamo makadamom, upoznajemo Sandru koja ide sama, malo se slikamo i ostavljamo je. Malo je spora za nas! Dolazimo do škrapa i tu počinje škraping po Marku – Zvonimiru! Ode Zvone, ne možeš ga zaustaviti, za njega tek sada počela trka! Sa Zvonetom na čelu, lagano sustižemo i prestižemo ekipu! Tu su naši Lolek i Bolek, sada se oni nama miču – lako je trčat po makadamu – trči ti po škrapama!!! Bili smo zadnji, a gle nas sada!!! Šišamo i popa, onu četvorku, zagorku i njenu prijateljicu, ...sve. Zovemo Renata, Zoricu i Gorana (ovaj Goran je drugi Goran, ne ultra Goran) da vidimo gdje su. Kasne iza nas! Odlučujemo stati na KT4 i pričekati ekipu! Sjedimo i čekamo, malo jedemo, malo SMS. Gledamo KT 6, fino se vidi na vrhu brda! Dolazi i pop sa ekipom, nude nas marelicama. Lagano se hladimo, opet nas prestižu svi. Srećom dolazi naša ekipa i nastavljamo dalje! Zna se – Zvone na čelu kolone i grabimo naprijed! Renato prati, ali Zorica i Goran zaostaju i ubrzo odustaju. Sa Zvonetom na čelu sigurno gazimo prema KT 5 i lagano prestižemo narod. Dolazi i prva ozljeda - Tajči nam je nastradala – pao joj je komad stijene na nogu! Stišće zube i idemo dalje! Malo kasnije mala pomoć čarobnog spreja za Zvoneta kojega počinje boliti koljeno! Renato lagano umire, ali ne odustaje! Dolazimo do mjesta kada se sa škrapa treba popeti na brdo prema KT 6! Uspon je malo naporan, ali nema stajanja – zna se, Zvone prvi! Renato na pragu odustajanja, ali ipak nastavlja dalje! Na kraju uspona čekamo Renata kojeg nema, nema, a morao je doći! Evo popa opet. Pitamo jel vidio našeg Renata! Jest kaže, sjedi dolje sa kompom od popa! Njih dvojica će zajedno! Zovemo ga – kaže sve OK, stiće nas!


Krećemo makadamom na vrh do KT6. Brzo stižemo, tamo sve puno naroda! Sjede! Boce s vodom na sve strane. Neki gađaju lukom! Cvikamo se na kontrolnoj točki, pitam neku djevojku , čija ovo voda leži. Jel za piće? Kaže nije, ali ona je pila! Gledam je, izgleda normalno! Budemo! I ja malo natočio vode (Tajči je imala samo neku aromatiziranu vodu, a ta mi ne paše). Probam onu vodu – užas! Sada mi je dobra i ona aromatizirana! Čekamo Renata i malo gađamo lukom i strijelom pod budnim okom svjetskog prvaka u streličarstvu. Dolazi i pop i on gađa. Dolazi i Renato i on gađa! Krećemo dalje prema KT7 (tajna točka). Iako tajna nalazimo je, cvikamo se i krećemo prema KT 8. Taman dolazimo do krivog puta kada se sa pravog puta vraća brdo naroda i kaže da preko pravog puta ne mogu doći do točke 8! (jesam ovo dorbo opisao!) Ništa, ajmo onda krivim putem!! Gledam kartu - krivi put izlazi na glavnu cestu i sa nje možemo lagano do KT8! Tako je i bilo. Opet smo u prednosti! Zahvaljujući pravovremenom izlasku za križanje krivog i pravog puta ne gubimo se i jašemo na čelu kolone! Ona četvorka je ispred nas, pop malo iza, zagorka izgubila prijateljicu i ide sa nama! KT 8 je benediktrinski samostan. Čujem popa kako priča – na KT 8 svi idemo na grupno ispovjedanje! Kombiniram, valja požurit malo, ako uletimo sa popom u grupi na ispovjed još ćemo se morat i ispovjedit, a onda tko zna kad ćemo trku završit! Zvone, prebaci iz prve u drugu! Izlazimo na asfalt i pratimo glavnu cestu! Do samostana vodi uspon! Renato opet umro i zaostaje! Cvikamo se na KT8 i krećemo prema KT9. Srećemo Loleka i Boleka, opet idu u krivom smjeru! Iz krivog smjera tek sada dolaze do KT8. Ne mogu, a da ne komentiram – momci su se gubili ko djeca! Imaju kondicije, ali im fali karta!!!!

Do KT 9, koja je opet na brdu, vode kamene stepenice! Opet prestižemo onu četvorku i još par ljudi! Krećemo prema cilju koji je oko 100 metara ispred nas. Srećemo našeg Loleka i Boleka, opet ne znaju gdje su! Traže točku 9! Renato je isto tu, sada ide prema KT9. Umire, ali ne odustaje! Dolazimo na cilj! Kaže žena 51,52,53! Nizak broj, najbolji do sada! Pitam odmah od koliko? Kaže od 100! (71 u muškoj, 30 ženskoj kategoriji)!

Na cilju nas već čeka ultra Goran koji je došao 25-ti na cilj! Svaka čast! To je velik uspjeh. 42.5 km, a stigao je sat vremena prije nas!!! Slikamo se i čekamo Renata da uđe u cilj! Dolazi i on! Oko 5 minuta poslje nas. Velik uspjeh. Čovjek prvi put na trekingu i odmah na škraping! Završio utrku! Uspjeh, za svaku pohvalu! Dolazi i pop, našli Lolek i Bolek, Sara te ostali. Naravno, IZA nas!


Zovemo Zoricu i drugog Gorana da vidimo kako su, gdje su. Sve ok. I oni su na cilju! Vozili se malo u gumenjaku po moru, u terencu po makadamu – tako je to kada odustanes. Za prvi škraping i treking uopće, jako dobro (prešli su više od pola staze!!!)

Sve u svemu jako dobra utrka, vrijeme sunčano i toplo, naš uspijeh za anale, ozbiljnijih ozljeda nema! Čekamo sljedeću trku! Na Mosor će ići samo ultra Goran. Light ekipa ide na natjecanje euro kupa u raftingu u Slunj! Idemo po pobjedu i tržimo sponzore dobrotvore i ostale!!

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.