Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Ultra Trail Kvarner oduševio trail i treking trkače
(Rejting 0 od 5)
Trekking
Autor: Adventure Sport Team   
Subota, 04 Srpanj 2015 20:46

Gotovo 200 trkača nastupilo je u subotu 27.6.2015. u Delnicama na nultom izdanje utrke Ultra Trail Kvarner, u sklopu koje se održalo i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze.

Hrvatska trčkačka trail i treking scena od ovog vikenda bogatija je za još jedno veliko događanje i utrku pod nazivom Ultra Trail Kvarner. Iako tek nulto izdanje utrke, gotovo 200 natjecatelja i odlično organiziran događaj najavljuje svjetlu budućnost ovoj utrci.

Ovogodišnji Ultra Trail Kvarner obuhvatila je tri utrke: trail 14 km, treking 25 km i trail 45 km. Utrka na 45 km bila je i dio pojedinačnog Prvenstva Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze.

Ovogodišnji prvak je Nikola Špoljar (4:05:07) član AK Sljemena. Drugo plasirani je Krešimir Balaško (4:17:14) iz AK Svetice, dok je na trećem mjestu zasjao Goran Lesjak (4:34:01) iz AK Sljeme inače poznati treking trkač. U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Maja Marukić (4:50:06), dok su iza nje u cilj stigle Paula Vrdoljak (4:56:08) i Jelena Brezak (5:23:24) sve članice AK Sljemena.

 

U trail utrci na 14 km u muškoj kategoriji prvi u cilj su došli Petko Drakulić, Vedran Kos i Nenad Ostojić, a u ženskoj kategoriji Anda Tomaš, Dolores Osvaldić, Dina Androić. U treking utrci na 25 km u muškoj kategoriji prva tri mjesta zauzeli su Zlatko Rački, Nikola Horvat i Robert Orehoci, a u ženskoj Ivana Ivandija, Katja Rajačić i Katica Rumbočić. U utrci na 45 km postolja su pripala u muškoj kategoriji Nikoli Špoljaru, Iztoku Podbrežniku, Krešimiru Balaško, a u ženskoj su to bila ujedno i pobjednice i Prvenstva Hrvatske.

Cjelokupni rezultati dostupni su na službenim stranicama utrke Ultra Trail Kvarner.

 

Inicijator utrke Ultra Trail Kvarner najbolja je hrvatska trekerica Tadeja Krušec koja je svoje iskustvo na svjetskim trail utrkama kao što su UTMB i TDG uz pomoć stručnog tima odlučila predstaviti i Hrvatskoj. Središnje mjesto događanja je delnički Dom sportova koji već ima potvrđen status sportskog centra za pripremu profesionalnih sportaša. Gorski kotar raznolikošću terena i brojnim stazama, ali i dobrom ponudom smještajnih kapaciteta čine se odličan odabir za utrku ovog tipa. Sigurni smo da će lokalna zajednica prepoznati značaj ovakvog sportskog događaja i pružiti svoju potporu jer prema riječima Tadeje Krušec, ovo je tek nulto izdanje, a buduća izdanja donijet će i nove dužinske kategorije, a Ultra Trail Kvarner pretvoriti u pravi višednevni sportski trkački događaj.

Rast popularnosti trail i treking događanja ide u prilogu Ultra Trail Kvarner utrci kao i dobar odaziv trkača na prvo (nulto) izdanje utrke i odlične povratne informacije glede same utrke i organizacije. Ultra Trail Kvarner novi je hrvatski sportsko-turistički proizvod koji će Delnicama i Gorskom kotaru dati na popularnosti i izvan granica Hrvatske i time popularizirati ne samo ovaj oblik sportske aktivnosti već ga spojiti s prirodnim ljepotama Hrvatske. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.