Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Završila Cross Liga Beretinec – novo mjesto za zimska trkačka druženja
(Rejting 0 od 5)
Trekking
Autor: Jelena Sekelj   
Nedjelja, 07 Veljača 2016 18:13

Već na prvom kolu Cross Lige Beretinec bilo je jasno da je, ako se pita trkače iz Varaždina i okolice, Cross Liga Beretinec pravi pogodak. Takmičilo se čak 117 natjecatelja a uvjerljivo najbolji bio je Josip Meštrić.


Natjecatelji Cross Lige Beretinec su se takmičili u dvije kategorije - duljine 3km (sa 150m uspona) i 6km (sa 300m uspona).
Start i cilj utrka bio je ispred Seoskog gospodarstva Canjuga u Beretincu. Trčalo se prekrasnom prirodom beretinečkih šuma, na stazi koja je kružna i označena i prilagođena svim kategorijama. Cross Liga Beretinec započela je skoro proljetno i trkače počastila prekrasnim sunčanim danom. Pretposljednje kolo mnogima je bilo i najzanimljivije, zbog količine snijega i bljuzgavice po stazi. Iako su uvjeti bili takvi da nisu padali nikakvi rekordi, mnogima je upravo to kolo, kada su padovi, proklizavanje, propadanje u mlake vode i blato bili neizbježni, bilo i najzanimljivije.


Posljednje kolo, održano 23.sijećnja, bilo je i najhladnije kolo, pravo zimsko razbuđivanje. Mario Horvat pobijedio je na utrci na 3km sa rezultatom 14:21. Drugi je ciljem prošao Marko Novak i ostvario rezultat 14:23, dok je treći bio Edi Petak sa vremenom 15:40. Na utrci od 3km od žena je najbrža bila Jasna Gabrić sa rezultatom 18:23. Ksenija Janjušević je ciljem prošla druga nakon 18:40, dok je treće mjesto osvojila Ivanka Horvat sa vremenom 18:51.

U muškoj kategoriji na 6km uvjerljivo prvi je bio Josip Meštrić, koji je utrku završio za 28:52. Nino Vinković bio je odličan drugi sa vremenom 29:30, dok je treće mjesto osvojio Ivica Plantak koji je utrku završio za 30:17. Među ženama pobjedu je odnijela Maja Matačić sa vremenom 34:26. Druga je bila Dina Androić, koja je utrku završila za 34:34. Jelena Sekelj je sa vremenom 36:03 osvojila treće mjesto.

 

 

U ukupnom poretku, u utrci na 6km među muškarcima je najbolji bio Josip Meštrić, drugo mjesto osvojio je Nino Vinković a treće Ivica Plantak. Među ženama, najbolja je bila Dina Androić. Drugo mjesto osvojila je Jelena Sekelj a treća je bila Andreja Migles.

U utrci na 3km, među muškarcima je ukupnu pobjedu odnio Marko Novak. Drugi je bio Mario Horvat a treći Edi Petak. Najbolja žena na 3km bila je Ivanka Horvat, druga je bila Jasna Gabrić, a treća Jasna Šprem Gušić.


Cross Liga Beretinec nije bila samo prilika za rekreaciju u prirodi ovih zimskih mjeseci. Liga se sastojala od 5 kola a osmišljena je bila i za zabavu i druženje trkača i gledatelja nakon utrke. Tako je bilo i nakon posljednjeg kola, kada su se natjecatelji družili uz besplatni grah do večernjih sati.

Odličan odaziv natjecatelja i sve više publike svakim novim kolom pokazuje da su BBK Asi i SRD 315 Sjeverozapad, uz pomoć sponzora Obiteljskog gospodarstva Canjuga i GIANT-a, osmislili ligu koju vole svi i koja je postala novo mjesto za zimska trkačka druženja u Varaždinu. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.