Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Mali dim osvojio drugo mjesto u Sloveniji
(Rejting 0 od 5)
Ultimate frizbi
Autor: Lana Zeković   
Nedjelja, 09 Ožujak 2008 18:52
''Free As A Bee'' nije samo još jedan u nizu turnira. Ruku na srce, svaki turnir velika je stvar za naš mladi klub. Igrajući ultimate stekli smo brojna poznanstva i svaka ekipa na svoj je način posebna. Ali Slovenci su naši prijatelji.
Kad je Mali dim bio na samim počecima, oni su igrali sa nama. Kad smo organizirali promociju ultimate-a na Večernjakovoj biciklijadi, oni su uskočili i pobrinuli se da imamo dovoljno ljudi . Naši klubovi zajedno su stasali i kad nam usfali igrača oni su prvi koje zovemo. Tim više smo bili motivirani.

Prošle smo godine bili ''nova ekipa'' na turniru i ludo smo se proveli. Slovenci su se već dokazali kao sjajni organizatori i znali smo da je zabava zajamčena. Ali ove godine htjeli smo više. Bili smo spremni i negdje u pozadni to smo i znali.


Polusatno zagrijavanje kojim smo drugima utjerivali strah u kosti

Prva tekma počela je već u rano jutro. Jaka austrijska ekipa ''Catch up'' bila je pravi izazov i vjerojatno je baš pobjeda nad njima odredila tijek natjecanja i raspoloženje koje nas je nosilo tijekom cijelog dana. Prvi dan natjecanja za Mali dim završio je s ukupno pet pobjeda i niti jednim porazom.

Samo kad se bavite sportom kao što je ultimate, u zemlji kao što je Hrvatska, u kojoj igrate za jedinu ekipa u tom sportu, samo tada možete zamisliti kakav osjećaj za nas predstavlja pet pobjeda u jednom danu.

Sutradan nas je očekivala tekma sa istom austrijskom ekipom u polufinalu. Mali dim trebao je dokazati da pobjeda u prvoj tekmi nije bila slučajnost. Učinili smo i više od toga. S premočnih 7:4 pokazali smo da je pobjeda postala bliža pravilu nego slučajnosti. Polufinale je duhovito opisao Alex, jedan od naših igrača i autor brojnih mudrosti iz kućne radinosti: ''Catch up simply could not catch up''.


Ekipa Malog dima u Sloveniji

Ali kako to biva s pravilima... U finalu su nas dočekali smireni i jaki Mađari. Dobili su tekmu 8:4 i zasluženo pobijedili. Teško je izgubiti tekmu. A posebno teško je izgubiti ju u finalu. Da smo samo malo manje gubili frizbi u napadu mogli smo otići kao pobjednici. Ipak, dignute glave vratili smo se s najboljeg turnira do sada. Nismo se predali, do kraja smo izdržali i puno toga naučili. Nadmašili smo sva očekivanja i sljedeće godine ćemo pobijediti!
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.