Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Spinning Paradise Rab – Beach Edition 2016.
(Rejting 0 od 5)
Ultimate frizbi
Autor: Tekst: Silvija Gojević Foto: Damir Kvajo   
Nedjelja, 04 Rujan 2016 19:22

Svoje tragove u loparskome pijesku tri su dana ostavljali igrači Ultimate frizbija na međunarodnome turniru Spinning Paradise Rab – Beach Edition. Slovenija, Velika Britanija, SAD, Njemačka i Hrvatska zemlje su sudionice drugog po redu Ultimate frizbi turnira na pijesku održanog od 26. do 28.8. na rapskoj Rajskoj plaži.

Bio je to idealan završetak ljetne sezone za 70 igrača koji su, podijeljeni u 6 ekipa, vikend proveli igrajući sport koji je već zarazio svijet, a sve je popularniji i u Hrvatskoj.
Prvi dan turnira, petak, prošao je u nenatjecateljskom duhu. Sudionici su se imali priliku bolje upoznati te sudjelovati u Coca-cola trening kampu u kojem su uvježbavali vještine za iduća dva, natjecateljska dana. Opuštenoj atmosferi pridonio je Guntimate, sad već neizostavan dio hvarskog i rapskog turnira, frizbi natjecanje s vodenim pištoljima te Balansina slackline radionica kojoj su se mogli pridružiti ne samo igrači, već i svi zainteresirani.
Welcoming, fun, social – tri su riječi kojima Amerikanac Tanner MacIvor opisuje svoj prvi turnir na kojem je sudjelovao i moli nas da naglasimo dobrodošlicu kojom su ga dočekali ostali igrači. Već je tri tjedna na proputovanju hrvatskom obalom i na turniru je završio sasvim slučajno na preporuku prijatelja, također Amerikanca, koji je sudjelovao na turniru Spinning Paradise Hvar. Nije imao dovoljno riječi hvale za organizatore, Vinka Anzulovića i Sanelu Vucelić, kojima je na prvom mjestu da se svi igrači osjećaju dobrodošlo i prihvaćeno.

 

Prošlogodišnji pobjednici turnira, ekipa iz Zagreba, pod nazivom FlyBy ove su godine osvojili drugo mjesto, a turnir su iskoristili kao svoju neslužbenu pripremu za nadolazeće europsko prvenstvo. Obje titule – prvo mjesto na turniru i nagradu Spirit of the Game odnijela je mariborska ekipa Helium. Spirit of the Game nagradu dodjeljuju sami igrači onoj ekipi koja je igrala najpoštenije i vrlo je važna karakteristika ovog sporta. Treće mjesto osvojili su također Mariborci pod nazivom baRABe. U sklopu natjecanja u frizbiju, održano je i prvo natjecanje u Spikeballu – još jednom novom sportu koji se može opisati kao kombinacija picigina i odbojke, a igra se oko niskog trampolina. Prva dva mjesta osvojili su slovenski parovi: Marin/Dimič na prvom mjestu te Kušelj/Rahberger na drugom, a treće mjesto pripalo je hrvatskome paru Anzulović/Sijaković.

 

Cijela organizacija bila bi nemoguća bez podrške lokalne zajednice. „Općina Lopar i dalje će podržavati organizaciju ovog susreta te se nadam i pozivam da se ubuduće sve pripreme hrvatske reprezentacije održavaju upravo kod nas u Loparu.“ – otkrio nam je loparski načelnik Alen Andreškić. Na raspolaganju je organizatorima uvijek i direktor TZO Lopar, Marin Mušćo koji je i otvorio finalnu utakmicu bacanjem prvog diska.

 

Spinning Paradise zaključio je 2016. godinu s dva vrlo uspješna turnira, jednim na Hvaru i drugim na Rabu. Uz nova prijateljstva i stečena iskustva svatko je sa sobom ponio zrnca loparskoga pijeska u kosi, koja će ga podsjećati na nezaboravan vikend sporta i zabave. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.