Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
UFO is back
(Rejting 0 od 5)
Ultimate frizbi
Autor: Adventure Sport Team   
Srijeda, 22 Lipanj 2011 23:53

U Bujama je ovaj vikend, u organizaciji Udruge ZiiD  i Flaying Disc Kluba iz Zagreba, održan drugi UFO (Ultimate Frizbi Open) pod nazivom „UFO is back!“. 
Na stadionu i pomoćnom terenu NK Buja 80-tak igrača i igračica iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Amerike, Finske pa čak i iz Novog Zelanda sudjelovalo je u Međunarodnom turniru u Ultimate Frizbiju.

Pet ekipa – Reprezentacija Slovenije, Ko-Met, FDK Karlovac, Mamuti na travi i FDK Zagreb se u međusobnom nadmetanju borilo za pobjedničko mjesto i naslov „Spirit award“ tj .naslov Fair play ekipe. Svaka ekipa je  jednom danu (u subotu) odigrala čak četiri utakmice (po sat vremena). Nedjeljno jutro bilo je rezervirano za plasman utakmice u kojima je ekipa Mamuta uspješno svladala FDK Karlovac, osvojivši tako treće mjesto. Finalna utakmica između dvaju ekipa sudionica prošlogodišnjeg Svjetskog klupskog prvenstva u Ultimate Frizbija u Pragu, Reprezentacija Slovenije i FDK Zagreb. Nakon napete borbe za svaki disk pobjedu je ipak odnijela Reprezentacija Slovenije rezultatom 10:5, dok je FDK Zagreb osvojio utješno drugo mjesto. Svojom Fair play igrom i odnosom prema protivniku ekipa Reprezentacije Slovenije osvojila je i bujski „Spirit award“.

 

Iscrpan program ovogodišnjeg UFO-a bio je dodatno obogaćen Disc Golfom. Naime, novost UFO-a bilo je otvaranje staze za Disc Golf na bujskom školskom brijegu. Dolazak profesionalnih Disc Golfera iz Hrvatske i Europe omogućio je odigravanje turnira i u toj Disc disciplini. U borbi između osam golfera pobjedu su odnijeli Günther Kaimberger iz Linza, Austrija i Mislav Topolnjak iz Čakovca, Hrvatska.

 

Zanimljivost manifestacije bile su i radionice za početnike u Ulitmateu i Disc Golfu u kojima je sudjelovalo više od 40 zainteresiranih posjetitelja. 

 

Foto by: Slađan Dragojević 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.