Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Srećko opet leti!
(Rejting 0 od 5)
Base jumping
Autor: www.net.hr   
Utorak, 18 Prosinac 2007 23:09
Austrijanac Felix Baumgartner ostvario je san skočivši s Tornja Taipei u Tajvanu visokog 509 metara. Međutim, let u zastrašujući ponor bio je samo jedna od opasnosti na putu do sna.
Pet sekundi! Pet dugih sekundi padao je Felix Baumgartner pored katova najviše zgrade svijeta kada se otvorio spasonosni padobran i ovog Austrijanca ovisnog o adrenalinu spustio u povijest.

Toranj Taipei je najviša građevina svijeta i jedan od najvećih izazova svim freefall ovisnicima. Mjesecima se 38-godišnji "Srećko" spremao odraziti s 509 metara visokog krova, a sve je trebalo izvesti u najvećoj tajnosti. Jer radi se o prvom BASE skoku s Taipeija.

Uglavnom, operacija dostojna Jamesa Bonda. Trebalo je odabrati najbolji položaj, pregledati toranj nekoliko puta, maskirati se iz dana u dan kako bi prevario osiguranje i sigurnosne kamere, te točno memorirati sva područja kojima mora proći i ona gdje nema pristupa.

Padobran je na kraju sakrio u zahodu nakon što je podmazao pripadnika osiguranja, a u utorak je napokon stigao veliki dan.

Operacija je počela pred Taipeiom. Pomagači su u jednom trenutku odvukli pažnju turista i osiguranja kako bi Felix mogao preskočiti tri metra visoku ogradu i ući u kompleks.

Isplati se pogledati OVDJE kako je sve dalje išlo...

"Nisam uspio tri puta, ali iz četvrtog sam napokon ostvario svoj san", izjavio je kad je sletio na parkiralište podno čudovišne zgrade gdje su ga već čekali policajci, osiguranje i mnoštvo zadivljenih znatiželjnika s čestitkama.

___

Inače, za one koji ne znaju, Felix Baumgartner je ostvario spektakularan pothvat i na našem Velebitu - skočio čovjek u Velebitsko grotlo. I sve to na nagovor Daniela Lacka!!! :-) Pročitajte ovdje:: S padobranom skočio u velebitsko grotlo!
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.