Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Precizni skokovi sa 1000 metara
(Rejting 1.00 od 5)
Padobranstvo
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 12 Listopad 2010 16:30

 

Ovaj vikend je na aerodromu Vrsar, uz idealane vremenske uvjete, održano 14.tradicionalno natjecanje u preciznim skokovima, Kup „Branka Dobrinića“.


Organizator natjecanja, Aero klub Vrsar uz pomoć glavnog pokrovitelja Vindije-Isosport,  okupio je 5 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji. Natjecanje je međunarodnog karaktera, uz sudjelovanje ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Italije (nažalost u zadnji čas su svoj dolazak otkazale još dvije ekipe iz Italije i Slovačke zbog povreda). Skokovi su izvođeni sa visine od 1000 m. Cilj preciznog slijetanja je bio u padobranskom centru Vrsar, inače najaktivnijem u Hrvatskoj. U centru se priprema i reprezentacija Hrvatske, a skoro svake godine se organizira i Državno prvenstvo u preciznim skokovima ove godine, u srpnju, 18. po redu.

  

Natjecanje koje je održano uz preko 500 posjetitelja i prigodan program, predstavlja pravu turističku atrakciju na području Istarske rivijere. Bilježimo dosta posjeta i stranih turista kojima ovakav atraktivan program predstavlja novost u vrijeme posezone. Turistička zajednica Vrsar takodjer podržava padobranske aktivnosti na aerodromu Vrsar, koji je jedini takav centar u Hrvatskoj koji kontinuirano tokom cijele godine organizira skokove sa padobranom i obuku novih padobranaca.Padobranski centar Vrsar-Aero klub Vrsar je sa ovim natjecanjem započeo suradnju sa kompanijom Vindija u cilju popularizacije padobranstva i osiguravanja uvjeta za trening hrvatskih padobranaca, a i  velikog broja padobranaca iz cijele Europe. hVrsar ima idealne uvjete za trening tijekom godine i time je u mogućnosti postati destinacija koja će u hladnim mjesecima privlačiti padobrance kao turiste u Istru i Hrvatsku. Vindijin Iso-sport postaje službeni pokrovitelj trening centra za padobrance u sklopu aerodroma Vrsar, a u organizaciji Aerokluba Vrsar. 

Prvoplasirani su slijedeći: 

Muški
1.Senad Salkić ALC Lesce
2.Roman Karun ALC Lesce
3.Dražen Pezer AK Zagreb 

Žene
1.Irena Abvelj ALC Lesce
2.Maja Sajović ALC Lesce
3.Petra Džidara AK Zagreb        

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.