Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Preživio pad s četiri tisuće metara
(Rejting 5.00 od 5)
Padobranstvo
Autor: www.tportal.hr   
Četvrtak, 21 Prosinac 2006 12:11
Holmes je najmlađi britanski državljanin koji ima licencu za instruktora padobranstva, ovim sportom bavi se sedam godina, a čitav slučaj, čini se, završit će na sudu jer instruktor planira tužiti novozelandskog proizvođača padobrana.
Michael Holmes (25) iz Jerseya pamtit će svoj posljednji skok iz aviona za cijeli život. Naime, pri skoku s četiri tisuće metara u novozelandskom Taupu zakazala su mu oba padobrana, ali sreća u nesreći bila je da se prizemljio u grm s kupinama.

Lakše oštećenje pluća i slomljeni zglob, uz pretrpljeni strah, jedina su šteta koju je pretrpio. "Slobodni pad" instruktor padobranstva zabilježio je kamerom koja mu se nalazila na kacigi, a snimljeni materijal biti će i dokazni materijal protiv proizvođača padobrana na sudu.

"Kad se drugi padobran nije otvorio, shvatio sam da je gotovo. U tom trenutku nemate baš previše vremena za pozdravljanje i jedino što sam uspio reći bilo je: umrijet ću", kazao je Holmes.

Sljedeće čega se sjeća su policijsko i vozilo hitne pomoći.

"Preživjeti pad sa četiri tisuće metara je kao da se ponovno rodite", dodao je padobranac.

Holmes je najmlađi britanski državljanin koji ima licencu za instruktora padobranstva, ovim sportom bavi se sedam godina i nikada nije imao problema s otvaranjem padobrana.

www.tportal.hr
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.