Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Zablokirao mu padobran, pad snimio kamerom
(Rejting 0 od 5)
Padobranstvo
Autor: www.dnevnik.hr   
Utorak, 13 Veljača 2007 21:02
Novozelandski padobranac preživio je pad sa nevjerojatnih 4.572 metra visine, nakon što mu se padobran nije u potpunosti otvorio. Padajući sve brže Michael Holmes pokušao je otvoriti pomoćni padobran, no i taj je pokušaj propao, a cijeli pad snimljen je kamerom pričvršćenom za kacigu.
Prije nego što je skočio iz zrakoplova, Michael je mislio kako se radi o jednom od njegovih uobičajenih skokova, ali nije bilo tako. 

Na oko 4 tisuće metara visine pokušao je otvoriti padobran, no to mu je uspjelo samo djelomično. Odmah nakon toga nije uspio otvoriti ni pomoćni padobran. Kamera na njegovoj kacigi snimila je pad zajedno s tupim udarcem o zemlju prije nego se sve zacrnilo. Nevjerojatno, Michael je događaj preživio udarivši u gusto grmlje koje je djelomično ublažilo udarac.

"Svi kažu kako ti u takvim trenutcima čitav život prođe pred očima, no meni se to nije dogodilo. Samo me frustriralo kako će baš na taj način doći moj kraj", kaže Michael. 

Druga kamera koju je na kacigi imao pričvršćenu Michaelov prijatelj Jonathan King snimila je pad i sve što se događalo nakon njega. "Kad sam vidio što se događa, pomislio sam, ovo nije dobro", kaže Jonathan. 

Na snimci Jonathanove kamere vidi se potraga za Michaelom kojeg pronađu gdje leži u gustom grmlju, pri svjesti. Michael je svjestan kako je imao ludu sreću što je pao upravo u grmlje umjesto nekoliko metara dalje na stablo ili na parkiralište. Ne želi ni pomisliti što bi se dogodilo u tom slučaju.

Video pogledajte OVDJE.

www.dnevnik.hr
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.