Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
10. Evropsko prvenstvo u preletima prajedrilicom – Abtenau, Austrija
(Rejting 3.00 od 5)
Paragliding
Autor: Marko Hrgetić   
Utorak, 15 Lipanj 2010 10:58

Ovogodišnje Evropsko natjecanje ostati de u sjedanju najviše radi kiše i kišnih dana radi kojih smo letjeli samo četiri utrke od toga validne samo nažalost tri.

EP odžavalo se u mjestu Abtenau odnosno njegovoj okolici u blizini Salzburga u Austriji inače dijelu sjevernih alpsi . EP je trajao od 23.05.-5.06. te je bilo predviđeno 12 natjecateljskih dana te dva trening dana za 143 pilota iz cijele Evrope.

Reprezentaciju Hrvatske ove godine činili su Damir Habek LET Ivanec, Damir Biondić Krila Kvarnera, Karlo Bonačić KSL Pegaz te Marko Hrgetić PJK Flumen. Na našu žalost na prvenstvo smo došli pomalo izvan forme radi kiše koja je u Hrvatskoj padala mjesec dana pa nismo mogli trenirati kako treba. Naravno potajno smo se nadali i da je drugima bilo tako pa da ćemo biti u istoj formi.

Prva dva dana našeg dolaska prognoza je bila još obećavajuda pa smo iskoristili za trening utrku da malo dođemo u formu i vidimo gdje smo otprilike po snazi i kvaliteti. Zaključili smo prvi dan da smo vrlo dobri te ako tako nastavimo možemo očekivati dobre rezultate.

Prva utrka održana je prvi natjecateljski dan. U najavi je bilo loše vrijeme te je dana srednje duga utrka u jednom smjeru koja je na kraju prekinuta radi loših vremenskih uvjeta. Narednih osam dana padala je kiša bez mogudnosti održavanje nekakve utrke.

Drugi natjecateljski dan bio je tri dana prije završetka EPa i to radi ne baš najboljih meteo uvjeta dana je utrka od 56 km. Utrku smo odradili odlično sa ovim rezultatima za taj dan: Hrgetić 23., Biondić 27., Bonačić 58. Habek 100. U nacijama smo bili 8.

Treći natjecateljski dan vrijeme se popravilo pa smo imali utrku od 66 km niz vjetar. Utrka nije bila posebno teška te smo opet imali dobre rezultate: Biondić 15. Hrgetić 24. Karlo 26. Habek 46. Ekipno smo opet bili 8., a ukupno 6. Također u ukupnom poretku Biondić i Hrgetić bili su oko 20.mjesta sa malom bodovnom razlikom za mjesto u prvih 10.

Zadnji natjecateljski dan zbog lijepog vremena odlučeno je da de se dati utrka od 141 km da se poluči evropski prvak. Prvih 30 su bili svi blizu sa bodovima pa je bilo tko mogao dodi do titule ili izgubiti sve te je tako na kraju i bilo. Nažalost dobre pozicije izgubili su Biondić i Hrgetić. Biondić što je sletio vrlo kratko nakon početka utrke te Hrgetić skoro pred sam cilj u borbi za prva mjesta. Hrgetiću je to oduzelo otprilike 15. mjesto u ukupnom poretku. Bonačić i Habek završili su utrku u cilju.

Na kraju poredak je bio: 53.Bonačić, Hrgetić 62., Habek 65., Biondić 75. Te u poretku nacija na 15.mjestu.

Pobjednik EPa bio je Luca Donin ITA uz Schalber Alex AUT te Rafael Luckos POL. U ženskoj konkurenciji Slivova Petra CZE uz, Houdry Elisa FRA te Kuhnová Renáta CZE.

Poredak nacija bio je: Italija prva, Austrija druga te Slovenija treća.

Stranice organizatora: http://em2010.ikarus-abtenau.at/

Rezultati:
http://em2010.ikarus-abtenau.at/index.phpoption=com_content&view=article&id=174&Itemid=227

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.