Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Državno prvenstvo u preletima parajedrilicom
(Rejting 0 od 5)
Paragliding
Petak, 15 Srpanj 2005 01:00
Fantastično, nevjerovatno, najbolje do sada, tim riječima natjecatelji i publika opisivali su Državno prvenstvo u preletima, "Istra Open 2005". Utrke su bile dužine od 45 – 72 km, svakodnevno je Istra bila preplavljena gliderima, koji su sa oblacima putovali do Huma.
Svakom pilotu parajedrilice zvuči gotovo nevjerovatno da se u osam dana natjecanja održalo sedam utrka. Svaki dan su bili vremenski uvijeti skoro savršeni za natjecanje. Baze oblaka rijetko ispod 2000m, kumulusi na sve strane, vjetar pogodan. 50-ak natjecatelja iz više zemalja okupilo se u Buzetu, gradiću u centralnoj Istri koji je poznat po odličnim uvijetima za letenje.

Ove godine nad tim se prostorim održalo europsko prvenstvo zmajara koje je isto kao i paragliding natjecanje prošlo vrlo uspješno, sa dalekim preletima preko 100 km.

Organizaciju natjecanja preuzeli su letači iz kluba Tići iz Buzeta, na čelu sa entuzijastom Jožetom Rabićem, jednim od najboljih hrvatskih pilota. Naravno, bez pomoći Dese, Tanje, Barbare, Ane i ostalih organizacija ne bi bila tako dobra.

Cure su vozile kombije, bile pomagači na startu, spremale sendviče, tako da smo se osjećali maženi i paženi.

Prva dva dana natjecanje održano je na Učkoj. Preostale dane provedeli smo na "Raspadalici", brdu iznad Buzeta gdje je i poznati kamp za ekstremne sportove.

Utrke su bile duge od 45 – 72 km. Istra je svakodnevno bila preplavljena gliderima, koji su sa oblacima putovali do Huma. Lupoglava, Cerovlja, Ćepičkog polja, pa natrag do Buzeta...

Treba naglasiti i da je natjecanje prošlo bez ikakvih ozbiljnih nezgoda, što govori o tome da su danas piloti odlično pripremljeni, sa puno boljom i sigurnijom opremom od prijašnjih godin. Ali i većim znanjem. Organizacija natjecanja također se prilično poboljšala. Postoji više informacija o vremenskim uvijetima što za nas pilote parajedrilice znači sigurnije letenje.

Poredak prve trojice na državnom prvenstvu u preletima:
1. Bonačič Karlo iz Novigrada
2. Danko Petrin iz Zagreba
3. Damir Biondić iz Rijeke

Do zadnje minute zadnjeg dana nije se znalo tko je prvak države te je takav razvoj davao draž natjecanju.

Poredak klubova:
1. PJK Zagreb – Zagreb
2. PG Feniks – Križevci
3. KSL – Zagreb

Toliko o najboljem državnom prvenstvu održanog do sada. U nadi da će se Tići i druge godine kandidirati za organizaciju prvenstva.

http://www.absolute-adventure.hr
http://www.cro-paragliding.com
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.