Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Još par dana do Svjetskog kupa u paraglidingu
(Rejting 0 od 5)
Paragliding
Utorak, 07 Srpanj 2009 15:00
U subotu, 11. srpnja, u Buzinu kreće Svjetski kup u paraglidingu, velika manifestacija na kojoj će se ove godine okupiti najbolji hrvatski i svjetski piloti.
Klub Slobodnog Letenja ''Tići'' iz Buzeta ove je godine organizator Svjetskoga kupa u paraglidingu pod nazivom Paragliding World Cup Croatia – Buzet 2009. Iznimna nam je čast biti prvi Klub u Hrvatskoj kojemu je ukazano povjerenje organiziranja ovakve manifestacije od strane krovne organizacije Paragliding World Cup Association-a, koja nosi epitet Formule 1 u ovom sportu.

Ove godine natjecanja Svjetskog kupa održala su se u Brazilu, Koreji, Turskoj i Francuskoj, a 11. srpnja natjecanje će se održati i kod nas te nakon toga Super finale u Italiji. Mi smo zadnje natjecanje pred finale tako da je napetost među natjecateljima jako velika a samim time i zainteresiranost za ovaj događaj u Hrvatskoj. Oko 130 najboljih svjetskih pilota borit će se tijekom 7 dana na istarskom nebu za što bolje rezultate, te time učiniti Buzet ne samo Gradom tartufa već i Gradom paraglidinga. Osim pilota, na natjecanje dolaze i članovi PWCA-a koji će nadgledati te pomagati u natjecanju.
Headquater odnosno sjedište natjecanja bit će smješteno u Hotelu »Fontana« gdje će se svakodnevno obrađivati podaci, pratiti natjecanje na video zidu, a ujedno i dobivati dnevni rezultati natjecanja.

Od domaćih pilota Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati Karlo Bonačić, Marko Hrgetić, Damir Bjondić, Damir Habek, Siniša Pintar, Zoran Bošković, Antoni Buljan te Saša Leskovar, a od svjetski poznatih faca dolaze nam od ženske populacije Elisa Houdry trenutno vodeća u Svjetskom kupu, Anja Kroll, Ewa Wisnierska te Keiko Hiraki. Od muške ekipe dolaze Andy Aebi, Stefan Wyss, Torsten Siegel te Urban i Aljaž Valič. Ukratko piloti će predstavljati ukupno 32 svjetske zemlje.
 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.