Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Najbolji hrvatski paraglider opet Marko Hrgetić iz Rijeke
(Rejting 4.00 od 5)
Paragliding
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 26 Srpanj 2010 11:57

Završilo je još jedno državno prvenstvo u preletima parajedrilicama (paragliderima) Istra OPEN 2010 koje se održavalo na području Istre, na potezu od Motovuna preko Buzeta sve do Učke i Plomina, a na kojem je sudjelovalo četrdeset i tri pilota većinom iz Hrvatske i Slovenije. Nažalost nešto manje natjecatelja nego prošle godine. U predviđenih tjedan dana održane su tri vrlo kvalitetne utrke sa startevima iznad Buzeta te ciljem u Buzetu i Ćepić polju.

Prva utrka iznosila je 72 km i najbrže ju je odradio Karlo Bonačić za 2:37:01 dok su iza njega bili sa par minuta zaostatka Marko Hrgetić te Slovenac Marko Novak.

Sljedeći dan utrka je postavljena na 52 km, ali sa kompliciranim zadatkom odnosno okretnom točkom iznad Motovuna  te su tako u cilj doletjela samo dvojca pilota, Marko Hrgetić sa dvadeset i tri minute prednosti pred Damirom Habek.

Zadnji  važeći natjecateljski dan obzirom na odličnu vremensku prognozu postavljena je rekordna staza od 97 km koju je najbrže odradio Marko Novak  za 3:29:54 dok su iza njega bili Slovenac Tomaž Toplak te Marko Hrgetić sa 11 minuta zaostatka.

Na kraju titulu pobjednika odnio je pilot koji je jedini imao tri cilja te je tako titulu državnog prvaka zadržao Marko Hrgetić - Paner d.o.o. iz PJK Flumen iz Rijeke koji je sa uvjerljivim vodstvo pobijedio u međunarodnoj OPEN te domaćoj kategoriji sa 2855 bodova. Drugo mjesto kao i prošle godine uzeo je Damir Habek iz LET Ivanec iz Varaždina sa 2371 dok je treći bio Karlo Bonačić iz KSL Albatros iz Splita sa 2238 boda.

Klupski prvi su bili LET Ivanec dok su iza njega bili KSL Albatros te PG Feniks iz Zagreba.

Rezultati ovdje:
http://www.tici.hr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=74 

U koliko vas zanima više informacija o ovom natjecanju i sportu

 www.pjkflumen.org .

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.