Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Slovensko prvenstvo u preciznom slijetanju
(Rejting 0 od 5)
Paragliding
Autor: Nikolina Končarević   
Ponedjeljak, 07 Veljača 2011 15:45

Klub slobodnog letenja 'Tići' iz Buzeta i slovenski klub 'Krokar' iz Železniki uspješno su jučer završili Otvoreno slovensko državno prvenstvo u preciznom slijetanju paragliderom, koje se u subotu i nedjelju održalo u Buzetu. 

U dva dana odrađeno je šest serija preciznog slijetanja, čemu je kumovalo i odlično vrijeme te visoke temperature za ovo doba godine. Iako se očekivalo na 'pika tekmi' oko 60-ak natjecatelja, njih 35 došlo je iz Slovenije, Hrvatske, Kosova, Srbije i Makedonije boriti se za što bolji rezultat. Tako je najbolji sa samo 10 negativnih bodova bio Matjaž Ferarič, drugo mjesto osvojio je Anton Svoljšak sa 22 negativna boda, dok je treći bio Simeon Klokočovnik sa 32 negativna boda.

 

Od Hrvata, najbolji je bio Vedran Žgela na 17. mjestu. Što se ekipa tiče, prva je bila ekipa Čuk Dravograd, druga Laško Zlatorog a treća ekipa Kanja Dolenjske Toplice, čime su Slovenci još jednom dokazali da su u samom vrhu ovog sporta. Od subote se također u Buzetu održava i Zimska liga u preletima paragliderom za koju je prijavljeno 70-ak pilota iz Europe, a njihovo natjecanje traje još danas i sutra.

 

Tako da će nebo nad Buzetom ponovno biti prepuno šarenih padobrana. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.