Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Svjetske paragliding zvijezde u Buzetu
(Rejting 0 od 5)
Paragliding
Srijeda, 24 Lipanj 2009 15:24
Klub Slobodnog Letenja ''Tići'' iz Buzeta ove je godine organizator Svjetskoga kupa u paraglidingu pod nazivom Paragliding World Cup Croatia – Buzet 2009. "Tići" su prvi klub u Hrvatskoj koji je od Paragliding World Cup Associationa dobio organizaciju takve manifestacije. Bravo "Tići"!
Za dobivanje uvjeta održavanja Svjetskoga Kupa "Tići" su uspješno organizirali Predsvjetski Kup 2007.godine.

Paragliding World Cup Association postoji oko 19 godina i sudjeluje u organizaciji natjecanja po cijelome svijetu. Tako su u sezoni 2008. imali natjecanja u Italiji, Švicarskoj, Španjolskoj, Bugarskoj i u Brazilu, dok su se ove godine natjecanja održala u Brazilu, Koreji, Turskoj i Francuskoj, a za 20-ak dana i kod nas te nakon toga Super finale u Italiji. Natjecanje u Buzetu, od 11. do 18. srpnja, zadnje je natjecanje pred finale tako da je napetost među natjecateljima jako velika a samim time i zainteresiranost za dolazak.

Za sada je prijavljenih 290 pilota, odabirom i bodovanjem odabrat će se do 135 najboljih natjecatelja. Osim pilota, na natjecanje dolaze i članovi PWCA-a koji će nadgledati te pomagati u natjecanju. Direktor natjecanja je Davor Novak. Headquater odnosno sjedište natjecanja bit će smješteno u Hotelu „Fontana“ gdje će se svakodnevno obrađivati podaci, pratiti natjecanje na video zidu, a ujedno i dobivati dnevni rezultati natjecanja.

Ceremonija otvaranja biti će 11. srpnja ispred Hotela „Fontana“, a organizirana je u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Buzeta. Ceremonija će se sastojati od nastupa Klape „Boškarin“, kratkih govora predstavnika KSL ''Tići'' Buzet i gradonačelnika Grada Buzeta Valtera Flega te uz zdravicu svih prisutnih. Uz to, biti će i švedski stol te prezentacija domaćih autohtonih proizvoda Buzeštine. Samo natjecanje, ovisno o vremenskim uvjetima, održati će se na poletištima Raspadalica iznad Buzeta te Brgud na Učki. Službeni ciljevi biti će ispod sela Majcani, nogometni stadion u Buzetu, Ročko polje, Kolinasi te dva u Èepić polju. Kako se natjecanje kontrolira isključivo preko GPS tako se i za okretne točke kod natjecanja koristi  upravo taj uređaj. Okretnih točki imamo po Istri oko 30-ak. Od Žbevnice do Žminja te od Učke do Motovuna. Ovisno o vremenskim uvjetima za taj dan postavljat će se i disciplina natjecanja. Pilot koji u najkraćem vremenu odradi disciplinu od starta do cilja je ujedno i dnevni pobjednik.

Natjecanje, da bi bilo važeće, mora imati barem 4 odrađena dana, tj. da većina pilota odleti dio ili cijelu disciplinu pojedinog dana.

Zatvaranje natjecanja te proglašenje pobjednika održati će se 18. srpnja također u Hotelu „Fontana“.

Od domaćih pilota prisustvovati će Karlo Bonačić, Marko Hrgetić, Damir Bjondić, Damir Habek, Siniša Pintar, Zoran Bošković, Antoni Buljan te Saša Leskovar, a od svjetski poznatih faca dolaze nam od ženske populacije Anja Kroll, Ewa Wisnierska te Keiko Hiraki. Od muške ekipe dolaze Andy Aebi, Torsten Siegel te Urban Valič. Ukratko piloti će predstavljati ukupno 32 svjetske zemlje. Nagradni fond za prva tri ukupna mjesta, prva tri ženska mjesta te tri najbolja team-a iznosi oko 15 000kn. Za nagrade je odabran ručni rad Sergia Prodana tj. tuckani bakar u obliku službenog loga natjecanja i Grada Buzeta.

Kako sve mora biti u skladu s PWCA pravilnikom, tako će se i svi novinari koje žele pratiti Svjetski kup u paraglidingu u Buzetu morati akreditirati u Headquateru te dostaviti materijal vezan uz praćenje kupa kako bi na kraju godine PWCA mogao napraviti službeni press i video uradak.

 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.