Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Uspješno završeno natjecanje u Buzetu
(Rejting 0 od 5)
Paragliding
Autor: Nikolina Končarević   
Nedjelja, 19 Srpanj 2009 23:37
Šesta disciplina Svjetskog kupa u paraglidingu u petak ujedno je bila i posljednja. Piloti su startali s Raspasdalice, a zadatak im je bio proći okretne točke Kožljak, Èrnica, crkva Buzet i Željeznčka stanica Buzet dok je cilj bio službeni pristanak u Buzetu.
Disciplinu dugu 72,4 km uspješno je završilo 39 pilota, a prvo mjesto zauzeo je Švicarac Stefan Wyss s vremenom 2:44:31. Drugi je bio Slovenac Primož Podobnik s vremenom 2:52:30 dok je 4 sekunde iza njega u cilj ušao i Hrvat Damir Biondić. Kod žena jučer je slavila Èehinja Reata Kuhnova s vremenom 3:39:22, a pobjednički tim bio je Fly Gin.
Od hrvatskih pilota Marko Hrgetić zauzeo je 42., Zoran Bošković 65., Karlo Bonačić 68., Antoni Buljan 102., i Siniša Pintar 123. mjesto.

Šest od šest disciplina tijekom tjedna bilo je dovoljno da se jučer obrade i konačni rezultati te da se održi i ceremonija dodjele nagrada.Od nacija na Svjetskom kupu u paraglidingu Buzet 2009 najuspješnija je Francuska, iza koje slijede Austrija i Slovenija. Kod timova pobjedu je odnio Mac Para Team, Abac / Niviuk je drugi a treći je Fly Gin.
U ženskoj konkurenciji prva je Èehinja Renata Kuhnova, druga Austrijanka Marion Slunka a treća Francuskinja Elisa Houdry.

Ukupni pobjednik je Bugarin Yassen Savov, drugi je Austrijanac Armin Eder a treći je Švicarac Stefan Wyss. Od domaćih pilota najbolje se plasirao Damir Habek na 20. mjesto, Marko Hrgetić je 46., Damir Biondić 63., Zoran Bošković 83., Karlo Bonačić 86. Antoni Buljan 118., Saša Leskovar 125 te Siniša Pintar 127.Kako je ovo bilo posljednje natjecanje prije Super finala koje će se za mjesec dana održati u Italiji saznali smo i Europske prvake. Prvak je Yassen Savov, drugi je Stefan Wyss a treći Slovenac Aljaž Valič. Europska prvakinja je Elisa Houdry, druga je Renata Kuhnova a treća Èehinja Regula Strasser.

Piloti su dakle imali naporan tjedan i 6 odrađenih disciplina, što možemo zahvaliti dobrim vremenskim uvjetima, a valja spomenuti kako nismo imali nikakvih većih problema osim nekoliko intervencija GSS-a koji su skidali par pilota s drveća te samo jednu ozljedu, iščašenje lakta jednog od Turskih pilota.Delegati Paragliding World Cup Associationa zadovoljni su kako je domaćin, Klub slobodnog letenja Tići iz Buzeta, odradio posao organizacije ovog zahtjevnog eventa te tako po prvi puta upisao Hrvatsku na veliku svjetsku kartu zemalja u kojima se održao Svjetski kup u paraglidingu.

Na kraju, možemo se samo nadati da ćemo u skorijoj budućnosti ponovno ugostiti najbolje svjetske pilote.

 
Više o rezultatima i natjecanju, te live praćenju discipline (www.fastretrieve.com/mapping i www.fastretrieve.com/download)  možete saznati na www.paraglidingworldcup.org te na službenoj stranici www.pwc.tici.hr gdje možete i skinuti fotografije.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.